Trofeeën, Medailles en Sportprijzen

20170111_201108_resized_1

Een trofee is een ereteken waarmee men een overwinning kan vieren. Op het slagveld werd de overwinning  aangeduid door de wapens van de gevallenen op te stapelen.Deze stapel werd ook wel een ‘Trofee’ genoemd. Het geven van sportprijzen was vooral een gebruik bij de oude Grieken.

Tijdens de Olympische Spelen kende men medailles toe. In eerste instantie kende men alleen de gouden medaille.Later werden daar ook zilver en brons aan toegevoegd. Het goud stond voor goddelijkheid en macht, het zilver voor kracht en energie en aan het brons kende men zorgzaamheid en enthousiasme  toe.

‘Medalia’ is ‘Muntje’  in het latijn. Vandaar dat een medaille ook wel vaak als legpenning wordt gezien. Later werd een lint aan een medaille toegevoegd zodat deze kon worden gedragen.

Tegenwoordig kent men een grote verscheidenheid aan bekers, trofeeën , sportprijzen en medailles. Er hebben zich veel ontwikkelingen voorgedaan en zo heeft iedere sport wel zijn eigen gebruiken en bijbehorende prijzen om zijn sporters te eren.

Zo kent men sportbeelden en sportfiguren, bekers en glazen awards, rozetten, vaantjes, medailles en legpenningen. Maar natuurlijk, voor carnaval, ook speldjes en pins. Promotion Products Services heeft allerlei materialen en technieken in huis om het ereteken voor uw wedstrijd, evenement of activiteit van een persoonlijk tintje te voorzien.

Door gebruik te maken van doming, sublimatie of graveren kunnen wij bij PPS ook kleine series volledig personaliseren. Wij hebben deze technieken in ons eigen atelier waardoor korte levertijd tegen een scherpe prijs geen enkel probleem is.

Bent u op zoek naar een standaard sportprijs of een  medaille volgens uw eigen ontwerp dan bent u bij PPS aan het juiste adres. Niet voor niets zijn wij uw creatieve partner voor promotionele materialen en sportprijzen.

This entry was posted in Geen categorie. Bookmark the permalink.

Comments are closed.